Program de fertilizare pentru RAPITA cu ingrasaminte foliare NPK

*Aplicari Stadii de crestere Formula Rata aplicarii Vol. pulverizarii*
1 Faza vegetativa
31-11-11 + ME
2,5 kg / ha
300 l / ha
1 In perioada de inflorire
13-7-40 + ME
5-8 kg / ha
200 l / ha

Rapita, alaturi de floarea soarelui si soia reprezinta principalele 3 plante oleaginoase pe plan mondial. Uleiul din rapita asigura 18% din necesarul mondial de ulei vegetal.
NUTRIENTI
AZOT. Azotul este critic pentru cresterea plantei de rapita, si pentru dezvoltarea plantei cu multe frunze, este necesar in cantitati mari. O planta cu deficit de azot va fi pipernicita, cu frunzele mai batrane fiind primele ce vordeveni pale sau ingalbenite, azotul fiind mobil in tulpina plantei. Inflorirea va fi redusa, perioada de maturare va fi mai mica - cu impact negativ asupra recoltei.


*Deficienta de azot la planta de rapita

POTASIU. Potasiu joaca un rol important in transferul de energie din interiorul plantei, prin urmare este vital in perioadele de crestere rapida. In stadiile initiale ajuta la intarirea radacinii. Majoritatea solurilor au suficient potasiu pentru a suplini necesarul initial. Mai tarziu, potasiu este necesar pentru inflorirea rapida si in procesul de stocare si transfer al energiei, prin urmare este important ca RAPITA sa primeasca cantitati mari de potasiu in aceasta perioada.

O planta cu deficit de potasiu va avea o radacina slaba si o tulpina subtire. Potasiul fiind mobil in interiorul plantei, in zonele mai batrane frunzele vor avea culoare pala , de culoare rosie / maronie. Potasiul joaca un rol important in cresterea rezistentei la boli, probabil cel mai important rol dintre toti nutrientii. Este un regulator al activitatii enzimale, prin urmare fiind implicat in toate functiile celulare care influenteaza severitatea bolilor.
Aplicarea optima de potasiu este necesara din punct de vedere al bolilor, deoarece aplicarea in surplus nu ajuta in plus planta.


*Deficienta de potasiu la planta de rapita

FORMULE HIFERT PENTRU CULTURA DE RAPITA
HIFERTAnaliza AzotuluiMicroelemente
NO3 NH4 NH2
31-11-11 + ME 3,1 2.2 25.7 B - 200 ppm
Cu - EDTA 55 ppm
Fe - EDTA 500 pm
Mn - EDTA 240 ppm
Mo - 35ppm
Zn - EDTA 75 ppm
13-7-40 + ME 11.3 1.4 0.3
Hifert, oferit de PETRO STEDESA, este un ingrasamant solid, solubil 100% in apa, pretabil pentru camp, sere, solarii, aplicabil foliar sau prin sisteme de irigare. Gama HIFERT se gaseste intr-un numar mare de formule, putand fi utilizat pentru orice tip de cultura.

Avantajele produsului HIFERT:
1. Formula NPK echilibrata , cu o cantitate mare de substante active si micro-elemente.
2. Ingrasamant versatil, pretabil pentru orice cultura.
3. Se dizolva instant. Este gata de aplicare imediat.
4. Raportul Calitate-Pret foarte bun.
5. Practic, nu contine clor.

Caracteristicile produsului
Solubilitate: 30 kg HIFERT la 100 kg apa
(20 grade Celsius) Ambalaj: Sac 25kg PE/PP , lipit la cald

Ingrasamintele chimice marca HIFERT sunt produse in ROMANIA de catre SC PETRO STEDESA SRL si au la baza materie prima din import, de la HAIFA CHEMICALS. Unitatea de productie se gaseste in Judetul Prahova si a fost realizata in anul 2015 prin fonduri europene nerambursabile, fiind tehnlogizata cu echipamente de ultima generatie. Fabrica de ingrasaminte HIFERT detine standardul de calitate ISO9001 si mediu ISO14001
Toate produsele au fise de securitate, certificate de calitate si buletine de analiza , unitatea de productie fiind echipata cu laborator autorizat pentru analiza solului si al fertilizantilor.

Date contact:

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la telefoanele:

Mobil:
Tel/fax:
0722257177
0212243511

Recomandari de fertilizare

Mai jos veti gasi recomandarile noastre de fertilizare pentru majoritatea culturilor din tara noastra.

ATENTIE! Programele de fertilizare sunt generale, aplicarea ingrasamintelor variind in functie de zona, climat, caracteristicile solului, precum si de hibridul de planta. Pentru un program corect se recomanda apelarea la un agronom local.

Accesand pagina CALCULUL ESTIMATIV AL NECESARULUI DE INGRASAMINTE veti gasi un program de calcul personalizat pentru necesarul de ingrasaminte chimice in functie de numarul de hectare pe care il detineti si cultura dorita.