Program de fertilizare pentru FLOAREA SOARELUI cu ingrasaminte foliare NPK

*Aplicari Stadii de crestere Formula Rata aplicarii Vol. pulverizarii*
1 Aprilie-mai (cu erbicidele)
31-11-11 + ME
5 kg / ha
300 l / ha
1 Iunie (inainte de inflorire)
13-7-40 + ME
5-8 kg / ha
200 l / ha

Deoarece floarea soarelui este o planta cu radacina adanca, ea necesita mult azot (N) in perioada initiala de crestere. Prin urmare, in aceasta perioada, livrarea azotului foliar reprezinta tinta din punct de vedere al fertilizarii.

Cultura de floarea soarelui cere mult potasiu!
Potasiu (K) joaca un rol multiplu in dezvoltarea plantei de floarea soarelui: pe de o parte creste rezistenta plantei la boli si stresul cauzat de mediul inconjurator, pe dealta parte joaca un rol important in activarea enzimelor in perioada de conversie si acumulare a uleiului. O deficienta de potasiu duce la o scadere in diametru a tulpinei , si o crestera ulterioara slaba. Planta de floarea soarelui cu deficit de potasiu va avea o inaltime mica si frunze putine, dar si o lungime redusa a radacinii.


*Deficienta de potasiu la
planta de floarea soarelui


Deoarece potasiu este mobil in planta, deficienta de potasiu se va vedea in primul rand la frunzele mai batrane. Acestea se vor ingalbeni si se vor vesteji. In perioada infloririi, ingalbenirea poate incepe de la frunzele mijlocii. Frunzele tinerii pot capata o forma asemanatoare unei rozete, si pot dezvolta necroze maronii. In cazul unei deficiente majore, frunzele pot muri, ramanand atasate tulpinei. Plantele au tendinta de a se usca in soare, chiar daca nu sunt prezente si alte simptome.

Fiind o planta oleaginoasa, o caracteristica importanta a plantei de floarea soarelui este compozitia uleiului din seminte. Aplicarea de potasiu ajuta la cresterea continutului de acid linoleic si palmitic,scazand pe cel oleic si stearic.

FORMULE HIFERT PENTRU FLOAREA SOARELUI
HIFERTAnaliza AzotuluiMicroelemente
NO3 NH4 NH2
31-11-11 + ME 3,1 2.2 25.7 Cu - EDTA 55 ppm
Fe - EDTA 500 pm
Mn - EDTA 240 ppm
Mo - 35ppm
Zn - EDTA 75 ppm
13-7-40 + ME 11.3 1.4 0.3
Hifert, oferit de PETRO STEDESA, este un ingrasamant solid, solubil 100% in apa, pretabil pentru camp, sere, solarii, aplicabil foliar sau prin sisteme de irigare. Gama HIFERT se gaseste intr-un numar mare de formule, putand fi utilizat pentru orice tip de cultura.

Avantajele produsului HIFERT:
1. Formula NPK echilibrata , cu o cantitate mare de substante active si micro-elemente.
2. Ingrasamant versatil, pretabil pentru orice cultura.
3. Se dizolva instant. Este gata de aplicare imediat.
4. Raportul Calitate-Pret foarte bun.
5. Practic, nu contine clor.

Caracteristicile produsului
Solubilitate: 30 kg HIFERT la 100 kg apa
(20 grade Celsius) Ambalaj: Sac 25kg PE/PP , lipit la cald

Ingrasamintele chimice marca HIFERT sunt produse in ROMANIA de catre SC PETRO STEDESA SRL si au la baza materie prima din import, de la HAIFA CHEMICALS. Unitatea de productie se gaseste in Judetul Prahova si a fost realizata in anul 2015 prin fonduri europene nerambursabile, fiind tehnlogizata cu echipamente de ultima generatie. Fabrica de ingrasaminte HIFERT detine standardul de calitate ISO9001 si mediu ISO14001
Toate produsele au fise de securitate, certificate de calitate si buletine de analiza , unitatea de productie fiind echipata cu laborator autorizat pentru analiza solului si al fertilizantilor.

Date contact:

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la telefoanele:

Mobil:
Tel/fax:
0722257177
0212243511

Recomandari de fertilizare

Mai jos veti gasi recomandarile noastre de fertilizare pentru majoritatea culturilor din tara noastra.

ATENTIE! Programele de fertilizare sunt generale, aplicarea ingrasamintelor variind in functie de zona, climat, caracteristicile solului, precum si de hibridul de planta. Pentru un program corect se recomanda apelarea la un agronom local.

Accesand pagina CALCULUL ESTIMATIV AL NECESARULUI DE INGRASAMINTE veti gasi un program de calcul personalizat pentru necesarul de ingrasaminte chimice in functie de numarul de hectare pe care il detineti si cultura dorita.